Layla Alizadah

Schrijven: mijn uitlaatklep

”Tot ik een jaar of negen was, heb ik een taalachterstand gehad, waardoor ik veel ben gaan lezen. Zo is mijn liefde voor boeken ontstaan. Op mijn zestiende heb ik mijn eerste boek geschreven (uitgegeven door Uitgeverij Clavis) en op mijn zesentwintigste mijn tweede boek (uitgegeven door Uitgeverij Eigenzinnig). Door te schrijven heb ik mezelf door de jaren heen beter leren kennen: schrijven is een uitlaatklep voor mij. Momenteel ben ik met mijn derde boek bezig.”

layla-bg-2

In haar schoenen

In haar schoenen is gebaseerd op het verhaal van de oudste zus van Layla. Een verhaal over thuisblijven en weggaan, liefde en angst, schaamte en eer. Wat zou jij doen als je in haar schoenen zou staan? Marjam is samen met haar ouders, broertjes en zusjes in 1993 Afghanistan ontvlucht. Zij is de oudste dochter en vertelt haar jongste zusje Layla over haar jeugd in Kabul, het uitbreken van de oorlog en de keuzes die ze moest maken. Het moderne leven van Layla staat in schril contrast met de stoffige straten van Kabul, waar Marjam opgroeide. Layla kan zich weinig meer herinneren van Afghanistan, maar nu Marjam er gedetailleerd over vertelt, wil ze meer weten. Elke keer dat ze Marjam spreekt, wordt ze meegenomen in een stukje van haar aangrijpende levensverhaal.

Kleermakerszit

Kleermakerszit vertelt het verhaal van de zeventienjarige Lucy. Na de dood van haar vader weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze probeert de draad van haar leven weer op te pikken en de band met haar moeder te versterken, maar dan gaat het helemaal mis…

Kleermakerszit is een young adult boek (15 j.).

Scroll naar boven